مریم حاجیزاده در گفتگو با خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» در بیرجند، با اشاره به اینکه علیرغم تاکیدات فراوان مقام معظم رهبری مبنی بر عدم خام فروشی نفت، ولی هنوز هم در کشور نفت را همین طور خام میفروشند، گفت: سایر کشورها همین نفت را از ایران با قیمت پایین میخرند و آن را تبدیل به فراورده میکنند و با قیمت چند برابر به خود ما میفروشند و در این میان ایران است که ضرر میکند.
وی افزود: مسئولان متاسفانه بجای نوآوری و کار جدید و بنیادین و برنامه ریزی شده، راحت و آسانترین کار ممکن یعنی خام فروشی را انتخاب میکنند.
مسئول سیاسی واحد خواهران بسیج دانشجویی دانشگاه علوم پزشکی بیرجند با اشاره به اینکه باید سیاستهای ابلاغی مقام معظم رهبری در خصوص اقتصاد مقاومتی در کشور اجرایی شود، تصریح کرد: در حال حاضر بسیاری از مشکلات در کشور وجود دارد که با تدبیر و برنامه ریزی صحیح میتوان آن را حل کرد.
حاجیزاده گفت: در ایران اسلامی با وجود تنوع آب و هوایی و چهار فصل بودن و داشتن زمینهای کشاورزی حاصلخیز، اما میبینیم که هیچ عزم جدی برای مکانیزه کردن کشاورزی و استفاده از سیستم آبیاری جدید و کم مصرف از سوی مسئولان دیده نمیشود تا هم در مصرف آب صرفه جویی شود و هم اینکه محصول با کیفیت و بهتری برداشت کنیم؛ این درحالی است که در کشور بسیاری از جوانان با سطح علمی بالا در رشتههای کشاورزی بیکارند و دولت در این زمینهها از آنها استفاده نمیکند.
وی با بیان این سوال که چرا باید در وزارتخانهای که در تولید و صادرات غیر نفتی کشور سهم عمده دارد فرد غیر متخصصی گذاشته شود؟ گفت: بسیار عجیب است در کشوری که بخشی از متخصصان کشاورزی آن بیکار هستند، دولت فردی را برای وزارت جهاد کشاورزی معرفی و از مجلس رای اعتماد گرفته که رشته تحصیلی او عمران است و هیچ ربطی به کشاورزی ندارد؛ اینها همه به افزایش صادرات در این بخش ضربه میزند.
مسئول سیاسی واحد خواهران بسیج دانشجویی دانشگاه علوم پزشکی بیرجند گفت: بخاطر عدم برنامه ریزی صحیح و سوءمدیریتی که در این عرصه وجود دارد، ایران کم کم در حال از دست دادن جایگاه واقعی خود در زمینه صادرات جهانی محصولات استراتژیک مانند پسته و زعفران و غیره است.
دولتی بودن اقتصاد انگیزه رقابت و نوآوری را از افراد سلب میکند
حاجیزاده با اشاره به اینکه دولتی بودن اقتصاد، باعث کم شدن یا از بین رفتن انگیزه رقابت و تلاش میشود، گفت: خصوصی بودن اقتصاد باعث میشود تا صاحب شرکت یا کارخانه به شدیدترین وجه ممکن امورات مجموعه خود را کنترل کند و دنبال رقابت میرود تا به سود بیشتری دست پیدا کند؛ اما دولتی بودن اقتصاد، انگیزه رقابت و نواوری را از افراد سلب میکند و امکان فساد اقتصادی را هم بیشتر سازند.
وی با اشاره به اینکه دانشجویان هم باید در استقلال اقتصادی بیشتر کشور کمک کنند، بیان داشت: دانشجویان میتوانند با تلاش بیشتر و استفاده از استعدادهای خود دست به ابداع و اکتشافاتی بزنند که در کاهش وابستگی ایران به نفت بسیار موثر است.
مسئول سیاسی واحد خواهران بسیج دانشجویی دانشگاه علوم پزشکی بیرجند افزود: مسئولین مرتبط هم باید با استقبال و حمایت از طرح های دانشجویی و سرمایه گذاری روی این طرحها، باعث ترغیب جوانان به تفکر خلاق و اختراع شوند.
کم شدن فاصله بین صنعت و دانشگاه از فرار مغزها جلوگیری میکند
حاجیزاده گفت: کم شدن فاصله بین صنعت و دانشگاه میتواند در موارد زیادی باعث جلوگیری از فرار مغزها و سرمایه اصلی کشور یعنی نیروی انسانی متخصص از کشور شود تا بجای وارد کردن کالای بیکیفیت خارجی، کالای با کیفیت و با استفاده از دانش داخلی و اسلامی به مردم عرضه کنیم.
وی یکی از راههای خودکفایی و عدم وابستگی به نفت را حمایت از تولید کنندگان و بخش خصوصی عنوان کرد و گفت: در حال حاضر از تولید و تولید کننده حمایت زیادی نمیشود و این عدم توجه باعث ترس سرمایه دار از کار تولیدی میشود؛ بنابراین حمایت دولت از تولیدکننده با ارایه وام های کم بهره و همین طور ارایه پشتوانه و اطمینان دادن به تولیدکننده برای تولید، علاوه بر تقویت درونی پایه های اقتصادی کشور، باعث ایجاد اشتغال برای جوانان و جلوگیری از هجمه بیکاری و فقر و اعتیاد و فساد علیه میشود.
مسئول سیاسی واحد خواهران بسیج دانشجویی دانشگاه علوم پزشکی بیرجند خاطرنشان کرد: مردم نیز باید تا حد امکان از کالاهای داخلی استفاده کنند تا چرخ کارخانه بچرخه و جوانان و فارغ التحصیلان دانشگاهی هم بیکار نمانند، هرچند که تولید کننده هم باید کالای با کیفیت تولید کند و فقط به فکر سود و جیب خود نباشد؛ چراکه این کار باعث بیاعتمادی و دلسردی مردم نسبت به کالاها و تولیدات داخلی میشود.